Ilmainen toimitusvaihtoehto yli 100€ ostoksille & 30 päivän ilmainen palautusoikeus
Ruotsalaista suunnittelua & laatua
4,6 tähteä 5:stä yli 600 000 arvostelua
Cart icon
Naiset
Miehet
Asusteet
Oppaat
Tarjoukset

Näin teet vaatteista ja varusteista vedenkestäviä

25. huhtikuuta 2023

Kun vietät aikaa ulkoilmassa, sinun täytyy olla valmis kaikenlaiseen säähän. Kun teet vaatteistasi ja varusteitasi vedenpitäviä, autat niitä torjumaan sekä vettä että likaa. Samalla ne toimivat paremmin ja kestävät pidempään. Vaikka puhumme vedenkestävyydestä, käsittely paremminkin auttaa vaatteitasi ja varusteitasi hylkimään vettä paremmin.

Vedenpitävyys syntyy tuotteissa käytetyistä materiaaleista, yleensä vedenpitävästä kalvosta. Vedenpitävyyttä koskevasta oppaastamme voit lukea enemmän vedenpitävien hengittävien ja hengittämättömien sekä vettä hylkivien vaatteiden eroista.

image

DWR-suihkeen käyttäminen

Durable Water Repellancy eli DWR on nestemäinen käsittelyaine, jota voidaan suihkuttaa tai pestä kankaaseen. Suuri osa vedenpitävistä vaatteista on valmistettu materiaaleista, joille on tehty DWR-käsittely valmistusprosessin aikana. Käsittely kuluu pois ajan myötä ja on ehkä toistettava.

 

Suosittelemme, että uusit DWR-käsittelyn 3-6 kuukauden välein, kovan käytön jälkeen tai kun vesi lakkaa pisaroitumasta kankaan pinnalle.

Tee näin:

1. Varmista, että vaate, kengät tai laukku on puhdas ja kuiva. Jos aiot tehdä vedenpitävälle vaatteelle uuden DWR-käsittelyn, suosittelemme, että luet ensin oppaamme vedenpitävien vaatteiden pesemisestä.

2. Suihkuta tasainen kerros DWR-suihketta vaatteen tai varusteen päälle. Suihkuta noin 20cm etäisyydeltä.

3. Anna ilmakuivua pari minuuttia ja pyyhi ylimääräinen neste pois. Sinun täytyy ehkä toistaa käsittely helposti kuluville alueille, kuten kyynärpäihin, olkapäihin ja polviin.

4. Anna vaatteen tai varusteen ilmakuivua täysin ja odota vuorokausi ennen kuin käytät sitä.

image

Aktivoi DWR-käsittely lämmöllä

Jotkut DWR-käsittelyt täytyy aktivoida lämmön avulla. DWR-suihkettamme ei tarvitse aktivoida lämmöllä, mutta se nopeuttaa prosessia ja parantaa hieman käsittelyn tehoa.

 

Kuivaajassa. Voit aktivoida vaatteiden DWR-pinnan pitämällä niitä kuivaajassa matalassa lämpötilassa 20-30 minuutin ajan.

 

Silitysraudalla. Voit aktivoida DWR-pinnan myös silitysraudan avulla. Valitse matala, ei korkea lämpötila, äläkä käytä höyryä. Silitä vaatteet varovasti ohut pyyhe silitysraudan ja vaatteen välissä. Älä silitä kangasta suoraan, ellei vaatteen pesumerkinnässä sallita sitä.

 

Hiustenkuivaajalla. Kenkien ja laukkujen kaltaiset varusteet, joita ei voi silittää tai laittaa kuivaajaan, voidaan lämmittää hiustenkuivaajan avulla. Pitele hiustenkuivaajaa noin 20cm päässä varusteistasi, mutta älä pidä sitä liian kuumana, ettet vahingossa sulata tai polta mitään.

Mihin DWR-suihketta voi käyttää?

Voit käsitellä useimmat ulkoiluvaatteet ja -varusteet DWR-suihkeella.

JacketsPantsGear
Cyclone Rescue JacketsRVRC GP CollectionRaincover
Typhoon JacketsNordwand CollectionExplor Seat Pad
Aphex Pro JacketsSilence Proshell TrousersTrailknit Waterproof Hiking Sneakers
Whisper JacketsCyclone Rescue TrousersPhantom Trail Low Hiking Shoes
Monsoon JacketsAphex Pro TrousersPhantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots
Outdoor AnorakWhisper TrousersExplor Backpack
Wander Pro JacketWander Pro Trousers
Silence Proshell JacketsTyphoon Trousers
Helium Down JacketSilence T-zip Pants
Flex Down JacketSilence Trousers
Hybrid Jacket 3.0Trail Trousers
Trail JacketsHiball Trosuers
Hiball JacketsAdrenaline Outdoor Jeans
Bouncer Highwaist Jeans
Daybreak Trousers
Explorer Outdoor Jeans
Suspect Outdoor Trousers

Lämpövahalla

Ennen kuin tekniset materiaalit ja vedenpitävät kalvot kehitettiin, vaatteista tehtiin vedenpitäviä vahan tai rasvan avulla. Se on edelleen hyvä keino antaa vaatteille lisäsuojaa.

 

Vaha kuluu vaatteista DWR-suihkeen tapaan käytön ja pesun myötä. Siksi suosittelemme, että uusit vahakäsittelyn ainakin kerran vuodessa. Sinun täytyy ehkä tehdä useampia käsittelyjä, jos käyttö on ahkeraa ja vaatetta pestään usein.

Tee näin:

1.            Pese vaatteet, jotka haluat vahata, ja varmista, että ne ovat täysin kuivat.

1.            Hiero kerros vahaa kankaaseen. Sinun pitäisi nähdä selvästi, mihin olet jo levittänyt sitä.

2.            Lämmitä vaha varovasti hiustenkuivaajan tai kuumailmapuhaltimen avulla, jotta se sulaa kankaaseen. Pidä hiustenkuivaajaa tai kuumailmapuhallinta pienellä etäisyydellä kankaasta, ettei se ylikuumene.

3.            Tarkista saumat huolellisesti. Sinun täytyy ehkä levittää niihin enemmän vahaa ja lämmittää se uudestaan.

4.            Tarkista vaatteet ja varmista, että vahaa on kaikkialla. Voit lisätä vahakerroksia, kunnes olet varma, että koko kangas on käsitelty. Älä unohda sulattaa sitä kankaaseen matalalla lämmöllä.

5.            Anna vaatteiden kuivua kokonaan ja jätä ne odottamaan vuorokauden ajaksi ennen kuin käytät niitä.

image

Mihin DWR-suihketta voi käyttää?

Lämpövahaa voi käyttää vain kuitukankaille, kuten polyesteriimme ja puuvillasekoitteeseemme. Älä käytä sitä venyviiin stretch-kankaisiin, softshelliin tai vedenpitäviin kankaisiin. Niille suosittelemme DWR-suihketta.

JacketsPantsGear
Outdoor AnorakNordwand CollectionExplor Seat Pad
Outdoor ParkaRVRC GP Collection
Wander Pro JacketWander Pro Trousers
Wander Pro Shorts
×