Ilmainen toimitusvaihtoehto yli 100€ ostoksille & 30 päivän ilmainen palautusoikeus
Ruotsalaista suunnittelua & laatua
4,6 tähteä 5:stä yli 610 000 arvostelua
Cart icon

Miten pukeutua kesävaellukselle

18. huhtikuuta 2024

Kesä ja aurinko paistaa; ei ole parempaa aikaa lähteä vaelluspoluille ja tutkimaan luonnon ihmeitä. Mutta ennen kuin saat vaelluskengät jalkaan, on tärkeää harkita asua, joka suojaa vaelluksen aikana ja jossa tunnet olosi mukavaksi. Liity joukkoomme, kun tutustumme must-have-tuotteisiin, kankaisiin ja mahdollisiin vaaroihin varmistaaksesi, että kesän vaellusseikkailut ovat upeita kokemuksia.

Varustaudu kuuman sään seikkailuihin

Pukeudu puuvillaan

Puuvilla imee kosteutta. Kuumina päivinä materiaaliin jäänyt kosteus voi pitää sinut viileänä, mutta kylmempinä päivinä puuvilla saattaa saada sinut palelemaan. Pidä tämä mielessäsi, kun valitset asua kesän vaelluksille.

Pukeudu synteettisiin materiaaleihin

Synteettiset materiaalit ovat kevyitä ja ne myös hengittävät hyvin. Polyesteri siirtää kosteutta erinomaisesti. Kosteus siirtyy kätevästi iholtasi kankaaseen josta se haihtuu ilmaan.

Pukeudu villaan

Villa yhdistetään usein talveen, mutta sen lisäksi että se lämmittää, villa myös siirtää kosteutta erinomaisesti ja pitää sinut näin viileänä hiostavalla ilmalla.

Mikä väri valita?

Vaaleat värit heijastavat auringon säteet, kun taas tummat sävyt imevät ne. Tummat vaatteet ovat näin ollen lämpimämpi kerros. Vaalet värit taas pitävät sinut viileämpänä. Suosittelemme valitsemaan valkoisen, beigen tai vaalen pastellisävyisen vaatteen.

Tuuletusmahdollisuudet

Valitse varusteet integroiduilla tuuletusvetoketjuilla, jotta voit päättää, milloin haluat enemmän ilmaa kiertämään ja pitämään sinut näin ollen viileänä. Löysähköt vaatteet auttavat myös pitämään kehon lämpötilan alhaisena, ja zip-off housut tekevät pitkistä housuista shortseihin vaihtamisen helpoksi.

Optimaaliset asut vaellukseen

Oletko tutustunut varusteisiin joiden ansiosta kesäpäivästäsi tulee nautinnollinen aktiviteetista riippumatta!

Paidat

Kun valitset paitaa lämpimän kelin retkeilyyn, on tärkeää asettaa etusijalle hengittävyys ja kosteutta siirtävät ominaisuudet.

Valitse kevyitä ja ilmavia kankaita, kuten polyesteriä tai merinovillaa, jotka siirtävät hien tehokkaasti pois iholta ja mahdollistavat nopean haihtumisen pitäen sinut viileänä ja kuivana.

Valitse lopuksi tuote, jossa on mukava ja löysä istuvuus, joka edistää ilmavirtausta ja liikkumisvapautta, mikä taas takaa optimaalisen mukavuuden kuumalla säällä.

Housut

Kun valitset housuja, shortseja tai vetoketjullisia vaellushousuja lämpimään keliin, on tärkeää keskittyä hengittävyyteen, mukavuuteen ja monipuolisuuteen. Etsi ominaisuuksia, kuten joustava kangas ja mukava istuvuus säädettävällä vyötärönauhalla, jotka lisäävät liikkumisvapautta.

Shortsit: Täydellinen valinta kuumina päivinä mikäli et pelkää hyttysiä tai naarmujäljet säärissä eivät haittaa.

Zip-Off housut: Mikäli olet epävarma millaisessa maastossa tai sääolosuhteissa tulet vaeltamaan, niin zip-off housut ovat oiva valinta. Mikäli ulkona on viileää tai paljon puskia ja muita risuja jotka aiheuttavat naarmuja, niin pidä housut pitkänä. Jos alkaa hikoiluttamaan, niin voit irrottaa lahkeet!

Vaellushousut: Etsi kevyitä ja nopeasti kuivuvia materiaaleja, kuten nylon- tai polyesterisekoituksia, jotka tarjoavat erinomaiset kosteutta siirtävät ominaisuudet pitämään sinut viileänä ja kuivana. Harkitse vaihtoehtoja, joissa on hyvät ilmanvaihto-mahdollisuudet parantaaksesi ilmavirtaa ja lämmön säätelyä intensiivisten vaellusten aikana.

Asusteet ja kengät

Lippis: Lippiksen käyttäminen ehkäisee auringonpistokselta, palamiselta ja samalla suojaa silmiäsi auringolta.

Tuubihuivi: Tuubihuivi kesällä voi suojata palamiselta ja auttaa siirtämään kosteutta niskasta. Suosittelemme valitsemaan vaalean värin.

Sukat: Valitse sukat nopeasti kuivuvasta materiaalista jotka siirtävät hyvin kosteutta. Puuvillasukkia ei voi suositella lämpiminä päivinä. Pidä myös huolta, että käytät oikean kokoisia sukkia, jotta voit välttyä turhilta hankaumilta.

Kengät: Hankaumat ja rakot aiheuttavat huonoja muistoja, joten mukavat kengät ovat paras investointi tuleviin seikkailuihin! Hanki kengät jotka ovat mukavat ja vedenkestävät mikäli sadekuuro yllättää.

Helposti pakattavat sadevarusteet vaihtelevaan säähän

Kesä on ihanaa aikaa, mutta voi joskus olla hieman arvaamaton, sää voi vaihtua auringonpaisteesta voimakkaisiin sateisiin muutamassa minuutissa. Ole valmis mihin tahansa pieneen tilaan pakattavan, kevyen ja nopeasti päälle puettavan Arcade-takin ja -housujemme avulla.

Housujen lahkeen pitkä vetoketju helpottaa pukemista, jos kaatosade yllättää. Kun aurinko alkaa taas kurkistamaan pilven takaa, taittele housut omaan taskuunsa ja säilytä ne repussasi. Ne eivät vie käytännössä yhtään tilaa!

image

Tutustu Arcade-sarjaan

Meidän tähän asti kevyimmät kuorivaatteet

Kesävaelluksen riskejä

Mikä onkaan mukavampaa kuin viettää aikaa ulkona tai lähteä vaellukselle kuumana kesäpäivänä, mutta siinä on myös omat riskinsä mikäli on varomaton. Ole tietoinen auringon vaaroista, nestehukan oireista ja hanki tietoa miten toimia mahdollisissa vaaratilanteissa joita voit kohdata kuuman kesäpäivän vaelluksella.

Yksi vinkki on myös muistaa pakata reppuun suolaisia välipaloja elektrolyyttitasapainon säilyttämiseksi. Meidän repuissamme on tilaa juomajärjestelmälle joiden avulla voit ehkäistä nestehukkaa seikkailusi aikana. Tutustu myös oppaaseemme kuinka puhdistaa vesi.

Lämpöuupumus

  • Merkkejä ovat sekavaisuus, huonovointisuus ja huimaus.

  • Vältä vaeltamista, kun aurinko on korkeimmillaan ja käytä lippistä suojaamaan auringolta.

  • Vesi! Juo runsaasti ja viilennä ihoasi

Lämpöuupumuksen oireita ovat kova päänsärky, huonovointisuus, sekavuus, korkea ruuminlämpö, ja huimaus. On erittäin tärkeä saada lämpöuupumuksen saanut henkilö nopeasti varjoiseen ja viileään paikkaan.

Vesi viilentää ihoa nopeasti, joten mikäli lähistöllä on vettä, niin kostuttakaa vaatekappale ja laittakaa se henkilön otsalle tai niskaan ja se voi auttaa ruuminlämmön laskemisessa. Myös pulahdus viileään järveen tai jokeen on loistava keino laskea ruuminlämpöä nopeasti.

Muista myös juoda vettä, kun akuutit oireet ovat helpottaneet. Lämpöuupumuksen voi helposti sekoittaa auringonpistokseen jonka oireet ovat samankaltaiset, mutta lievemmät. Hoitamalla auringonpistoksen voit ehkäistä lämpöuupumuksen ja lämpöhalvauksen. Vältä vaeltamista päivän kuumimpaan aikaan ja muista käyttää lippistä suojaamaan päätä ja silmiä suoralta auringonpaisteelta.

Hyttyset & punkit

  • Pukeudu kevyisiin ja suojaaviin vaatteisiin.

  • Käytä mietoa ja ympäristöystävällistä hyttysmyrkkyä

  • Tarkista itsesi punkkien varalta jokaisen retken jälkeen

Hyttyset ja muut ötökät voivat helposti pilata tunnelman vaelluksen aikana. Ehkäise niiden läsnäoloa pukeutumalla vaaleisiin vaatteisiin, sillä tummat värit houkuttelevat näitä inhottavia otuksia helpommin. Myös nilkkojen, jalkojen ja niskan suojaaminen vaatetuksella on hyvä idea. Voit pitää ötökät loitolla paljaalta iholta käyttämällä pitkähihaisia (mutta kevyitä ja hengittäviä) paitoja ja pitkiä housuja. Voit tietysti käyttää myös hyttyskarkoitetta.

Muista käyttää karkoitetta joka on hellävarainen iholle sekä luonnolle. Mikäli mahdollista, niin vältä ulkona liikkumista kun hyttysiä on eniten liikkeellä - aamun sarastaessa ja illan hämärtyessä. Tarkista ihosi ulkoilun jälkeen jotta voit poistaa esim punkit mahdollisimman pian.

×