Fria fraktalternativ över 100€ & 30 dagars fria returer
Svensk design & kvalitet
4.6/5 betyg 620 000+ recensioner
My Pages icon
Cart icon
Dam
Herr
Accessoarer
Guider
Erbjudanden

Välj rätt trädgårdsbyxor

12 juni 2023

Ett par bekväma byxor med skyddande förstärkningar kan göra stor skillnad när du påtar i trädgården. Men med så många alternativ där ute, hur väljer du? Det finns flera saker att tänka på men bekvämlighet och passform är det allra viktigaste. Trädgårdsbyxor ska sitta bra och inte hindra din rörelsefrihet. Om de sitter för tajt eller för löst kan det inte bara kännas obekvämt och obehagligt. Byxor gjorda av lätta och stretchiga material med god andningsförmåga kan också göra stor skillnad på hur bekvämt det känns när du använder dem länge.

Köpguide för trädgårdsbyxor: 

Lätta material med god andningsförmåga 

Stretch för en mer bekväm passform 

Funktionell och snygg design 

Praktiska fickor för verktyg och redskap 

Knäskyddkompatibla för att minska belastningen på dina knän 

Slitstarka material med förstärkningar för ökad hållbarhet

Vad ska du tänka på när du väljer de bästa trädgårdsbyxorna?

Bra trädgårdsbyxor ska vara slittåliga och du ska inte behöva vara rädd om byxorna när du är ute i trädgården och arbetar. De måste också vara bekväma, lätta att ta hand om och erbjuda det skydd som vi behöver.

Bekvämlighet och passform

Att byxorna sitter bra och är bekväma att ha på sig är viktigt när man är ute i trädgården. Om byxorna sitter för tajt eller för löst kan det kännas obekvämt och orsaka obehag samt begränsa din rörelsefrihet. Det är viktigt att välja byxor som sitter bra och har en flexibel passform som låter dig röra dig helt fritt.   

 • Välj byxor i rätt storlek
  Se till att välja byxor som sitter bra i midjan samt över höfterna och låren. Tänk på att välja byxor som har lite mer utrymme eller med stretch runt höfterna och låren eftersom det gör det lite lättare när du byter position ofta.  

 • Leta efter byxor med stretch
  Material som spandex eller elastan kan ge extra stretch och flexibilitet, vilket möjliggör en mer bekväm passform som inte begränsar dina rörelser. 

 • Satsa på hög midja
  Byxor med högre midja stödjer och täcker bättre i ländryggen, vilket gör dem till ett bekvämare alternativ när du ofta böjer dig eller sitter på huk. 

 • Tänk på längden
  Byxor som är för korta eller för långa kan begränsa rörelsefriheten och kännas obehagliga. Se till att välja rätt längd på byxorna för din längd. 

När det kommer till material finns det flera alternativ som är både bekväma och slitstarka för många timmars arbete. Naturliga fibrer som bomull och linne är lätta och andas, vilket gör dem till ett bra val för varmare väder. Syntetiska material som polyester eller nylon kan vara slitstarka och ge extra stretch och flexibilitet. Canvas är ett populärt material för arbets- och trädgårdsbyxor, eftersom de är robusta och tål högt slitage. Det är också viktigt att tänka på väderlek och klimat. Om du arbetar i varmt och fuktigt väder kan det vara bra att välja byxor med god andningsförmåga i ett material som leder bort fukt från kroppen. Det hjälper dig att hålla dig sval och bekväm.

Slitstyrka

Slitstyrka är en avgörande faktor att tänka på när du väljer byxor för trädgårdsarbetet. Att välja slitstarka byxor kan spara pengar på lång sikt genom att du inte behöver köpa nya lika ofta. Dessutom kan slitstarka byxor också ge extra skydd mot faror som taggar, stenar och vassa föremål. 

 • Kontrollera tjockleken på materialet
  Ju tjockare materialet är, desto mer sannolikt är det att det är slitstarkt och kommer hålla länge. Tjockare material skyddar dig också bättre mot vassa kanter och stickiga grenar. 

 • Leta efter förstärkta sömmar
  Byxor med dubbla eller trippelsydda sömmar är mer slitstarka och mindre benägna att spricka eller gå sönder.  

 • Tänk på vilken typ av förslutning
  Knappar eller metallspännen är ofta mer slitstarka än de gjorda i plast. 

 • Kontrollera om det finns förstärkta områden
  Leta efter byxor som är förstärkta i knäna och andra områden som ofta utsätts för högt slitage. Om du använder vassa redskap kan förstärkta områden också hjälpa till att förhindra skador. 

Funktionalitet

Trädgårdsbyxor är speciellt utformade för att möta de behov och utmaningar som finns vid trädgårdsarbete. Ofta har de till exempel funktioner som fickor och knäskydd för att förbättra funktionalitet och hur väl de skyddar dig. 

Praktiska fickor

En stor fördel med trädgårdsbyxor är att det finns gott om fickor. Dessa fickor gör det enkelt att förvara och komma åt verktyg, din telefon och annat du kan behöva ute i trädgården. Dessutom kan vissa byxor innehålla specifika fickor utformade för specialiserade verktyg vilket gör arbetet mer effektivt och produktivt. 

Knäskydd

En annan fördel med trädgårdsbyxor är att det ofta finns fickor anpassade för knäskydd, förböjda knän och förstärkningar över knäna. Dessa funktioner kan ge extra skydd och komfort när man knäböjer eller kryper på hårda eller ojämna ytor. Det kan förebygga skador och minska belastningen på knäna, vilket möjliggör längre och bekvämare arbetspass i trädgården. 

Tillverkade i följsam skumplast och designad för att skydda dina knän utan att förhindra din rörelsefrihet.

image

Visste du det här om trädgårdsarbete? 

Det ger dig bra motion 

Det får dig på bättre humör 

Det minskar risken för depression, ångest och demens 

Det hjälper dig att sova bättre 

Det ger dig inspiration 

×