Fria fraktalternativ över 100€ & 30 dagars fria returer
Svensk design & kvalitet
4.6/5 betyg 630 000+ recensioner
Sök efter kategori, produkt, aktivitet...
icon-search
icon-my-pages
icon-icon-cart
icon-hamburger
image

Klädvård

Det har förmodligen hänt att du har kommit tillbaka från pump track-banan eller vandringsspåret svettig och lerig någon gång. Nu är frågan hur du ska få rent dina kläder och hur du tar hand om dem på lång sikt. Det kanske låter som en självklarhet men följ alltid instruktionerna på etiketten, eftersom det hjälper plagget att behålla form och funktion. Plus att du förlänger livslängden på dina favoritplagg så att du kan ha kul i dem längre. Det är med andra ord ett smart drag både för din plånbok och för miljön. Spana in vår guide nedan för mer tips på hur du tvättar och sköter dina friluftskläder som ett proffs.

6 snabba klädvårdstips för dina plagg från RevolutionRace

 

Grament_care_wash.svg

Tvätta mer sällan

Tvätta inte dina funktionskläder för ofta, eftersom det gör att de slits ut snabbare.

 

garment care icons_wash with similar colors.svg

Tvätta med liknande färger

Tvätta nya kläder med liknande färger för att undvika att andra plagg blir missfärgade.

 

Garment_care_zip_up.svg

Stäng till

Dra upp dragkedjor och knäpp alla knappar och kardborrförslutningar och använd ett milt, miljövänligt tvättmedel.

Garment_care_fabric_softener.svg

Säg nej till sköljmedel

Undvik att använda sköljmedel och använd det aldrig till skalplagg eller andra vattenavvisande kläder, eftersom det här täpper igen porerna i tyget och försämrar andningsförmågan.

Garment_care_light-bulb.svg

Tänk på

Försök att torka av smuts och lera istället för att tvätta plagget. Stryk aldrig plagget, eftersom funktionsmaterial är känsliga för värme.

 

Grament_care_tumble_dry.svg

Torktumla inte om du inte måste

Samtliga plagg med DWR behandling ska torktumlas på låg värme för återaktivering, medan övriga plagg ej bör torktumlas. Detta för att värna om miljön och spara på energin.

Klädvårdstips för några av våra vanligaste produkter och kollektioner

image

Vattentäta friluftskläder

Våra vattentäta byxor och jackor är utrustade med högkvalitativ Hypershell® Pro™ eller Hypershell® Performance™, har tejpade sömmar och är tillverkade av funktionsmaterial. För att förlänga dina vattentäta plaggs vattenavvisningsförmåga och för att de ska hålla längre ska du inte tvätta dem om det inte verkligen är nödvändigt.

image

Friluftskläder i softshellmaterial

Våra friluftskläder i softshell är utrustade med vattenavstötande Hypershell® Core och är gjorda i funktionsmaterial. De vattenavstötande egenskaperna hos dina softshellplagg försämras med tiden, så undvik att tvätta dem för ofta.

image

Bambuunderkläder

icon-checkmark.svg  Boxershorts och hipsters kan tvättas i 60°C men mörka mönster håller färgen bättre när de tvättas i 40°C.

icon-checkmark.svg  Torktumla inte, eftersom bambu lätt krymper och värmen skadar resåren.

image

Baslager och t-shirtar i blandmaterial med bambu eller ull

icon-checkmark.svg  Eftersom kläder i ull eller bambu är naturligt antibakteriella och luktavstötande, behöver de inte tvättas lika ofta som andra plagg. Ofta räcker det med att vädra dem utomhus ett tag.

icon-checkmark.svg  Ull bör tvättas i 30°C, helst med ett ull- eller fintvättsprogram.

icon-checkmark.svg  Torktumla inte, eftersom bambu och ull lätt krymper. 

image

Fleece, hoodies, joggingbyxor och andra mellanlager

icon-checkmark.svg  Tvätta ut och in för att inte tyget ska bli nopprigt.

icon-checkmark.svg  Fleece och andra mellanlager bör tvättas med liknande färger i 40°C.

icon-checkmark.svg  Låt dina mellanlager lufttorka - torktumla eller stryk aldrig. 

image

Funktionella outdoorjeans

Våra outdoorjeans är gjorda i funktionellt, vattenavstötande Hypershell® Denim™-material. De vattenavstötande egenskaperna i tyget slits bort med tiden, så undvik att tvätta byxorna för ofta.

image

Friluftskläder tillverkade av en mix av bomull och polyester

Byxorna, jackorna och shortsen i våra Nordwand- och RVRC GP-kollektioner är utrustade med vattenavvisande Hypershell® Reinforced™ och är gjorda i en bomull/polyestermix i kombination med andra funktionsmaterial. Precis som med alla kläder i funktionsmaterial är det bättre att tvätta dem så sällan som möjligt.

image

Friluftskläder med dunfyllning/syntetisk fyllning

Dunet/syntetdunet är separerat och jämnt utspritt i hela plagget. Tvätta det därför bara om du absolut måste, och torktumla sedan på låg värme tillsammans med tennisbollar som ser till att fyllningen fördelar sig jämnt. Har du inte tillgång till en torktumlare? Då rekommenderar vi att du skakar plagget och försiktigt slår på det för att dunet/syntetdunet ska separera sig. 

image

Följ dessa steg vid rengöring av dina RevolutionRace skor

1. Borsta av dina skor med en torr borste. Borsta hela skon, börja med ovandelen och arbeta dig nedåt.
2. Använd varmt vatten och milt rengöringsmedel (diskmedel / tvättmedel) tillsammans med en mjuk borste. Samma sak här, börja med ovandelen och jobba dig nedåt.
3. Ta loss skosnören och tvätta även dem med den milda blandningen.
4. Skölj av skorna med ljummet vatten och avsluta med att torka av dem med en torr och mjuk trasa eller handduk.
5. Låt skon lufttorka.

Tips:

icon-arrow-angle-right.svg  Beroende på hur mycket du använder skorna och hur smutsiga de är: försök att rengöra dem ofta, så håller de längre. 
icon-arrow-angle-right.svg  Har du ingen skoborste går det bra med exempelvis en tandborste.
icon-arrow-angle-right.svg  Ta ut innersulan och eventuellt TrimToFit sulan innan du börja rengöra, rengör sedan innersulan på samma sätt som ovandelen av skon.
icon-arrow-angle-right.svg  När du rengör dina skor, fyll dem med papper eller använd skoblock så att de bibehåller sin naturliga form.

Hur du vattensäkrar dina kläder

När du märker att de vattenavvisande egenskaperna hos dina friluftskläder börjar försvinna, rekommenderar vi att du behandlar dem med vårt fluorkarbonfria impregneringsspray Xtreme H2O eller RevolutionRace Heat Wax. Sprayet kan användas på hela plagget men vaxet bör inte användas på några av stretchpartierna, eftersom det elastiska materialet är känsligt för värme. Stretchpartierna på våra byxor sitter normalt över stussen, på framsidan och baksidan av knät och de nedre delarna av benen. På jackorna är stretchpartierna gjorda i svart tyg. Ljusa plagg brukar bli mörkare av vaxet och ju mörkare färgen är, desto mer vattenavvisande kommer plagget att vara.

×