Etsi kategoria, tuote, aktiviteetti...
Lapset & Nuoret
Kengät
Laukut
Uutuuksia
Bestsellers

Vedenpitävät ja hengittävät vaatteet

Meidän parhaat sadetakit  Meidän parhaat sadehousut

Suojaus ulkoisilta tekijöiltä on välttämätöntä, kun olet ulkona. Tärkeintä kaikissa sääolosuhteissa on vedenpitävät päällysvaatteet. Vedenpitävä takki ja housut ovat ensimmäinen askel pitämään sinut kuivana, jotta voit keskittyä hauskanpitoon ulkona. Me autamme sinua ymmärtämään kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää oikean takin tai housujen valitsemiseksi.

Vattenpelare-overview.jpg

Vesipilarin yleiskatsaus  icon-material-waterproof-02.svg

Vesipilarilla, jota kutsutaan myös vesipilaripaineeksi, mitataan kuinka korkeaa vedenpainetta materiaali kestää ennen kuin se päästää veden läpi. Vesipilarillla kuvataan veden paine millimetreinä, jonka materiaali pystyy kestämään ennen kuin vesi imeytyy materiaaliin. Kuvittele, että asetat lasiputken vaatteeseen ja täytät sen vedellä. Kun olet täyttänyt putken vedellä 15 000 mm asti (eli 15 metriä), vesi alkaa imeytymään materiaalin läpi. Silloin vaatteen vesipilari on 15 000 mm.
Vesitiheys (mm)
Sääolosuhde
6 000 – 10 000 mm Kestää kevyttä sadetta, kohtalaista lumisadetta, kevyttä painetta.
11 000 – 15 000 mm Kohtalaista vesisadetta, keskivertaista lumisadetta, kevyttä painetta.
16 000 – 20 000 mm Kestää pitkiä lenkkejä rankassa sateessa, märkää lunta, vähän painetta.
20 000 mm + Kestää rankkaa sadetta, märkää lunta, kovalla paineella.

Testaamme kaikkien vedenkestävien tuotteiden vesipilarin laboratoriossa ja merkitsemme ne vesipilarilla, jotta saat helpon yleiskatsauksen kuinka vedenkestävä tuote on. Se on myös todiste, että tuote on testattu sen vedenpitävyyden osalta. Testaamme myös kaikki tuotteet luonnossa oikeissa sääolosuhteissa ja vaihtelevissa lämpötiloissa ja eri vuodenaikoina jotta voimme taata optimaalisen toiminnallisuuden.

Hengittävyys icon-material-breathable.svg

Vesipilarin tavoin tuotteen hengittävyys mitataan laboratoriossa. Hengittävyys mittaa materiaalin kykyä vapauttaa kehon kosteutta. Se mitataan yksikköinä g/m2/24h, toisin sanoen kuinka monta grammaa nestettä materiaali voi vapauttaa neliömetrin alueelta päivässä. Laboratoriotestaus on hyvä tapa saada mitta hengittävyydestä, mutta se on monimutkaisempaa. Ulkolämpötila, kosteus, aktiivisuus, sade, aurinko, kaikki vaikuttaa siihen, kuinka hyvä vaatteen hengittävyys on. RevolutionRace testaa kaikkien vedenpitävien vaatteiden hengittävyyden myös tosielämässä, luonnossa vaihtelevissa sääolosuhteissa ja eri vuodenaikoina toimivuuden varmistamiseksi.

Miten toimivat vedenpitävät materiaalit jotka hengittävät?  3-layers-construction-fabric.svg

Hengittävät vedenpitävät materiaalit koostuvat seuraavista osista: ulkopinnasta, vedenpitävästä membran-kalvosta, joka on laminoitu sisäpuolelle ja usein kolmannesta materiaalista joka takaa mukavuuden. Pintamateriaalin tehtävänä on olla kestävä ja näyttää hyvältä, se ei ole vedenpitävä, mutta on kuitenkin käsitelty DWR:llä (Durable Water Repellent), joten se ei ime vettä. RevolutionRace käyttää fluorihiilivapaata DWR:ää kaikissa tuotteissaan. Membran-kalvo on vedenpitävä ja pitää kosteuden poissa, kalvossa on mikroskooppisen pieniä reikiä, jotka pitävät vesipisarat ulkopuolella, mutta vapauttavat pienemmät hiukkaset kehon vesihöyrystä. Nämä 3 kerrosta muodostavat 3-kerroksisen rakenteen. On myös 2 kerroksisia tuotteita, joista puuttuu sisin kerros ja niissä on usein löysästi roikkuva vuori vaatteen sisäpuolella. Jotta saadaan tästä entistä monimutkaisempaa, niin on myös 2,5-kerros tuotteita, joissa sisin materiaali on korvattu ohuella filmikalvolla joka painettu itse membran-kalvoon painon säästämiseksi.

 

Waterproof-FI.jpg

Mikä on Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® on RevolutionRacen oma tuotemerkki, koottu ilmaisu kaikista materiaaleista jotka olemme itse kehittäneet. Se joka erottaa materiaalit toisistaa on käsite joka tulee sen perässä. Meillä on eri kästteitä eri materiaaleille joilla kaikilla on omat erityiset ominaisuudet. 
• Hypershell® Denim: Puuvilla-vapaa kestävä kangas.
• Hypershell® SS: Vettähylkivä softshell.
• Hypershell® Pro Stetch: Kestävä superjoustava kangas.
Hypershell® membran
Hypershell®-membran löytyy kolmessa eri tasossa: Core, Performance ja Pro. Olemme varustaneet jokaisen RevolutionRace-vaatteen premium Hypershell® membran-kalvolla, joka sopii vaatteen käyttötarkoitukseen ja on optimoitu erilaisiin aktiviteetteihin ja säähän.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Mikä on DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevoutionRace käyttää 100% PFC-vapaata DWR käsittelyä kaikissa tuotteissa.
DWR tulee sanoista Durable Water Repellent. Käsittely estää kangasta kastumasta läpi asti jolloin se tuntuisi raskaalta ja kylmältä ja vaikuttaa näin tuotteen suorituskykyyn. DWR käsittelyn ansiosta vesi helmeilee kankaan pinnalla ja valuu pois. Käsittely heikkenee käytössä lian vuoksi sekä kehonnesteiden takia, jonka vuoksi vaate saattaa jonkin ajan kuluttua tuntua menettäneensä vedenhylkivyyden.
Mikäli huomaat, että vaatteesi imee veden heti itseensä, niin suosittelemme, että ensin peset ja rumpukuivaat tuotteen aktivoidaksesi DWR-käsittelyn. Suosittelemme myös aika ajoin impregnointi käsittelemään tuotteen uudestaan.
Suosittelemme RevolutionRace PFC-vapaata Xtreme H2O impregnointi suihketta.

rain-hypershell-new-size.jpg

Mitä eroa on vedenpitävällä ja vettähylkivällä vaatteella?

Vedenpitävän ja vettähylkivän vaatteen ero on, että vedenpitävässä tuotteesssa on sekä membran-kalvo että DWR käsittely ja sintöidyt saumat. Usein saumat on tiivistetty sisäpuolelta vedenkestävällä teippauksella. Vettähylkivässä vaatteessa on vain DWR-käsittely (Durable Water Resistant) pinnalla ja niistä puuttuu membran-kalvo.
Mitä hyviä ja huonoja puolia näissä kahdessa vaihtoedossa on?
 
Vedenpitävä vaate
Vedenpitävässä vaatteessa on teipatut saumat ja vedenpitävä membran-kalvo sekä vettähylkivä pintakäsittely (DWR). RevolutionRace käyttää hiilifluoridivapaata DWR käsittelyä kaikissa tuotteissa.
+ Edut  
Täysin vedenpitävä vaate on täydellinen sateisiin päiviin tai talvipäiviin kun loska roiskuu. Vedenpitävä vaate pitää sinut kuivana kovassakin sateessa.
- Haittapuolet
Koska kaikissa vedenpitävissä tuotteissa on membran-kalvo, niin ne hengittävät hieman huonommin. Eri membran-kalvot päästävät läpi eri määrän kosteutta ja voit myös aukaista ilmanvaihto-vetoketjut jotta kosteus pääsee ulos, mutta vedenpitävä membran ei ikinä hengitä yhtä hyvin kuin vaate jossa ei ole membaran-kalvoa.

Katso kaikki vedenpitävät vaatteet →
 
Vettähylkivät vaatteet
Vettähylkivissä vaatteissa ei ole membran-kalvoa, mutta niissä on vettähylkivä pintakäsittely (DWR). RevolutionRace käyttää hiilifluoridivapaata DWR käsittelyä kaikissa tuotteissa.
+ Edut
Vettähylkivä vaate hengittää erittäin hyvin ja sopii hyvin rankimpiinkin aktiviteetteihin. Usein vettähylkivä vaate on riittävä mikäli ei aio viettää montaa tuntia vesisateessa.
- Haittapuolet  
Vettähylkivä vaate kestää vain vesikuuroja eikä siis kunnon jatkuvaa vesisadetta

Katso kaikki vettähylkivät vaatteet →
Meidän sadetakit hengittävät

Hyvä sadetakki tarvitsee hyvän ilmanvaihdon. Sen vuoksi jopa hengittävät sadetakit on usein varusteltu ilmanvaihto-vetoketjuilla kainaloissa. Meidän sadehousuissamme ilmanvaihto-vetoketjut on sijoitettu lahkeiden ulkosivuille.

Teipatut saumat kestävät vettä

Saumat ovat sadevaatteiden heikko kohta, koska neula aiheuttaa pieniä reikiä kankaaseen kun sitä ommellaan ja niistä vesi pääsee sisään. Meidän vedenpitävissä vaatteissa on teipatut saumat, jotta niistä on saatu täysin vedenpitäviä.

Vetoketjut jotka pitävät sateen ulkopuolella

Jotta vaate ei päästä vettä läpi, niin siinä täytyy olla myös vettähylkivät vetoketjut. Vedenpitävien tuotteidemme vetoketjut on tarkasti valittu jotta ne kestävät mahdollisimman korkeaa vedenpainetta ja tuotteet on usein myös varusteltu suojaläpällä vaatteen sisäpuolelta.

Sadetakkimme lajiteltuna korkeimmasta vesipilarista alhaisimpaan

Sadetakkien toplista

Meidän vedenpitävät housut lajiteltu korkeimmasta vesipilarista alhaisimpaan

Sadehousujen toplista

Tavallisia kysymyksiä

Mitä eroa on vettähylkivän ja vedenpitävän välillä? 

Mikä takki ja housut minun pitäisi valita, jos haluan perusasun joka kestää reipasta vesisadetta?

Mikä takki ja housut minun pitäisi valita rankkoihin aktiviteetteihin jotka ovat vettähylkiviä?

Mikä on Hypershell®?

Miksi mahdollisimman korkea vesipilari ei ole aina paras vaihtoehto?

Aion liikkua paljon, mutta haluan silti vedenhylkivyyttä; onko teillä hybridtakkeja?

Haluan takin ihan perus arkeen, mikä olisi hyvä vaihtoehto?

Mitä tarkoitetaan teipatuilla saumoilla ja vedenpitävällä vetoketjulla - ovatko ne tarpeellisia jos takilla on kuitenkin korkea vesipilari?

Pitäisikö minun valita korkeampi vesipilari, jos haluan takin ulkoiluun myrskyisellä säällä?

Vaikuttaako se kuinka paljon käytän vaatetta sen vesipilariin?

En halua kastua takapuolesta tai polvista, kun istun ulkona, mikä tuote tulisi valita?

Tuleeko takista vähemmän vedenpitävä jos kannan reppua?

×