Ilmainen toimitusvaihtoehto yli 100€ ostoksille & 30 päivän ilmainen palautusoikeus
Ruotsalaista suunnittelua & laatua
4,6 tähteä 5:stä yli 580 000 arvostelua
Etsi kategoria, tuote, aktiviteetti...
Cart icon
Naiset
Miehet
Asusteet
Oppaat
Tarjoukset

Minkä pohjakerroksen valitsisit?

19. tammikuuta 2024

Pohjakerros on asusi perusta, ja se on olennaisen tärkeä kehon lämpötilan säätelyssä ja kosteuden siirtämisessä pois iholtasi, kun olet aktiivinen. Pohjakerroksen valitseminen voi kuitenkin olla ylivoimaista saatavilla olevien erilaisten materiaalien, painojen ja mallien vuoksi. Tässä oppaassa annamme sinulle kaikki tiedot, joita tarvitset valitaksesi parhaan pohjakerroksen aktiviteetteihisi.

Eri pohjakerroksen materiaalit

Synteettiset materiaalit

● Korkean intensiteetin aktiviteetit

● Poikkeuksellinen kosteudensiirto

Synteettiset pohjakerrokset ovat paras valinta korkean intensiteetin aktiviteetteihin. Ne loistavat kosteudenhallinnassa, sillä ne siirtävät nopeasti hikeä iholta ja kuivuvat nopeasti. Ne ovat myös kestäviä ja helppohoitoisia, ja ne kestävät kovaa käyttöä ja tiheää pesua menettämättä muotoaan tai ominaisuuksiaan. Tämä tekee niistä täydellisen monikäyttöisen pohjakerroksen, johon tartut erilaisissa ulkoilma-aktiviteeteissa.

Polyesterin kaltaisissa synteettisissä materiaaleissa on kuitenkin yksi huono puoli - ne eivät välttämättä ole paras valinta pitkäaikaiseen käyttöön. Niillä on taipumus pidättää hajuja, ja vaikka ne pystyvät hyvin siirtämään kosteuden pois kehosta, ne eivät ehkä ole yhtä hengittäviä kuin luonnonkankaat. Lisäksi synteettiset pohjakerrokset eivät välttämättä tarjoa hyvin kylmällä säällä, varsinkaan märkinä, samaa eristystasoa kuin merinovilla.

Merinovilla

● Vaihtelevat intensiteettitasot

● Hajun kestävä ja sopii erinomaisesti pitkäkestoiseen käyttöön

Merinovillaiset pohjakerrokset sopivat erinomaisesti aktiviteetteihin, joihin liittyy vaihtelevia intensiteettitasoja. Ne ovat erinomaisia kosteuden siirtämisessä, ja niillä on ainutlaatuinen kyky säädellä kehon lämpötilaa, mikä pitää sinut lämpimänä kylmällä säällä ja viileänä lämpimällä säällä. Villalla on korkea lämpö-painosuhde, ja se pitää sinut lämpimänä myös märkänä ilman, että se on liian tilaa vievää.

Lisäksi merinovilla on luonnostaan antimikrobista ja hajujen kestävää, joten se soveltuu pitkäänkin käyttöön. Merinovillaa ei useinkaan tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen; pelkkä tuuletus pitää sen raikkaana. Se, ettei sitä tarvitse pestä jokaisen käytön jälkeen, on eduksi, sillä villa vaatii herkempää hoitoa ja on vähemmän kestävää kuin synteettiset materiaalit. Se voi helpommin vaurioitua hankautumalla tai menettää muotonsa, jos sitä ei pestä kunnolla.

Sekoitetut materiaalit

● Vaihtelevat voimakkuudet

● Kestävä ja monipuolinen

Monet pohjakerrokset on valmistettu merinovillan ja synteettisten materiaalien, kuten polyesterin, sekoituksesta. Tämä sekoitus tekee pohjakerroksesta kestävämmän ja kulutusta paremmin kestävän, joten se soveltuu karkeisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Villa parantaa myös pohjakerroksen eristävyyttä ja hajunkestävyyttä. Näiden sekoitettujen materiaalien ansiosta saat siis molempien maailmojen parhaat puolet ja jotain, jota haluat käyttää kaikissa aktiviteeteissa.

Kuinka lämmin pohjakerros on?

Pohjakerroksen lämpimyys riippuu useista tekijöistä, kuten käytetyistä materiaaleista, kankaan paksuudesta ja suunnittelusta. Yleensä villaiset pohjakerrokset ovat lämpimämpiä kuin synteettiset, ja paksummat kankaat eristävät paremmin.

Materiaalin painolla on merkitystä

Kevyt: Kankaan paino vaihtelee 130 g/m²:stä 180 g/m²:iin, ja ne on suunniteltu lieviin tai viileisiin olosuhteisiin tai intensiivisiin aktiviteetteihin.

Keskipainoiset: Keskipainoiset vaihtoehdot ovat usein välillä 180 g/m² - 220 g/m². Ne tarjoavat enemmän eristystä ja sopivat kylmempään säähän tai kohtalaisen aktiiviseen toimintaan.

Heavyweight: Heavyweight-pohjakerrosten kankaan paino on yli 220 g/m², ja ne on suunniteltu erittäin kylmiin olosuhteisiin tai kun tarvitset maksimaalista eristystä.

Myös muotoilulla on merkitystä

Kankaan rakenne tai viimeistely

Pohjakerroksen kankaan sisäpuoli voi vaikuttaa siihen, kuinka eristävä vaate on. Vohvelirakenne tai harjattu sisäpinta luo pieniä ilmataskuja materiaalin ja ihon väliin. Nämä taskut sitovat lämmintä ilmaa ja parantavat vaatteen eristysominaisuuksia.

Huppu, balaclava, korkea kaula-aukko ja peukalokahva

Lämpimänä pysyminen kylmempinä päivinä tarkoittaa, että paljaan ihon pitää olla suojassa viileältä vedolta. Korkealla kauluksella, hupulla tai integroidulla balaklavalla varustettujen pohjakerrosten käyttäminen voi auttaa suojaamaan kaulaasi ja estämään kylmän ilman tunkeutumisen sisään. Lisäksi peukalokahvojen käyttö voi antaa lisäsuojaa käsille ja käsivarsille. Jos haluat pitää hihat vedottomina, voit yksinkertaisesti käyttää hanskoja peukalokahvojen päällä.

Puoliksi vetoketju kaula-aukossa

Puoliksi vetoketjullinen pohjakerrospäällinen on helpompi pukea päälle, mutta sillä on myös muita hyödyllisiä etuja. Korkean intensiteetin aktiviteettien aikana kaulassa oleva puolikas vetoketju mahdollistaa tuuletuksen, kun alkaa tulla kuuma ja hiki. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos toimintasi intensiteettitaso vaihtelee etkä halua vaivautua lisäämään tai poistamaan kerroksia.

Pohjakerroksemme - lämmin, lämpimämpi, lämpimin

Rakastamme saada kysymyksiä pohjakerroksistamme ja niiden lämmöstä! Lämpimimmän kerroksen määrittäminen voi kuitenkin olla haastavaa, sillä se riippuu monista asioista, kuten materiaalista, painosta ja muotoilusta. Mutta ei hätää. Olemme koonneet kätevän oppaan, jossa peruskerrokset luokitellaan lämpimästä lämpimimpään. Sukelletaan siis sisään ja etsitään sinulle täydellinen vaihtoehto!

Fabric weightMaterialDesign
North Merino185g/m², MidweightRecycled polyester 70%, Merino wool 30%Brushed inside
Waffle220g/m², HeavyweightRecycled polyester 92%, Elastane 8%Waffle structure, ½ zip high neck
Outright180g/m², MidweightMerino wool 100%
Fuse MerinoMidweightViscose 30%, Merino wool 28%, Polyester 26%, Polyamid 16%Hood
Mount Merino180g/m², MidweightMerino wool 65%, Recycled polyester 35%
Sneaky BalaclavaMidweightPolyester 90%, Elastane 10%Balaclava
Uphill200g/m², MidweightRecycled polyester 84%, Elastane 16%

Oikean pohjakerroksen valinta

Kun otat huomioon kaiken tämän tiedon, miten voit valita itsellesi parhaan pohjakerroksen?

Ensiksi, harkitse materiaalia

Merino ja synteettiset sekoitukset: Monipuolisin materiaali pohjakerroksiin, jossa yhdistyvät sekä synteettisten materiaalien että merinovillan suorituskyky kestävyyden, kosteudensiirron, lämmönsäätelyn ja hajunpoiston osalta.

Synteettiset materiaalit: Synteettisten materiaalien poikkeukselliset kosteutta siirtävät ominaisuudet tekevät niistä täydellisiä korkean intensiteetin aktiviteetteihin.

Merinovilla: Villan luonnollisen lämmönsäätelyn ja hajunsietokyvyn ansiosta se soveltuu erinomaisesti pitkäkestoiseen käyttöön vaihtelevissa intensiteetissä ja sääolosuhteissa. Se on myös eristävämpää kuin synteettiset materiaalit, joten se pitää sinut lämpimämpänä lisäämättä ylimääräistä tilaa.

Ja mieti sitten kankaan painoa

Kankaan paino tai paksuus on usein hyvä indikaattori siitä, kuinka eristävä pohjakerros on. Yleensä raskaat pohjakerrokset ovat eristävämpiä kuin keskipainoiset ja niin edelleen. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon myös kankaan materiaalit ja muut ominaisuudet.

Tarvitsemasi eristys riippuu ulkolämpötilasta ja siitä, kuinka aktiivinen olet. Kylmemmällä säällä tarvitset enemmän eristystä, kun taas intensiivinen toiminta tuottaa lämpöä ja vaatii vähemmän eristystä. Tässä on huijauslista, jota voit käyttää lähtökohtana:

Muista aina ottaa huomioon omat tarpeesi ja mieltymyksesi. Jos sinulla on usein kylmä, tarvitset yleensä lisäeristystä pysyäksesi lämpimänä. Toisaalta, jos sinulla on taipumus tuntea olosi kuumaksi, tarvitset yleensä vähemmän eristettä pysyäksesi mukavana.

Ja lopuksi, varmista, että istuvuus on hyvä

Kun valitset pohjakerrosta, istuvuus on avainasemassa mukavuuden kannalta. Sen pitäisi myötäillä kehoasi, varmistaa tehokas kosteudensiirto ja helppo kerrostaminen. Älä kuitenkaan valitse liian tiukkaa mallia - haluat liikkumisvapautta ja kunnollista verenkiertoa. Hieman pidempi yläosa on fiksu; se peittää vyötärönauhan ja pysyy paikoillaan toiminnan aikana pitäen viileän vedon loitolla.

Hiihtoa varten kannattaa harkita ¾-pituisia pohjakerroksen housuja. Ne vähentävät kankaan määrää hiihtokengissäsi ja parantavat käyttömukavuutta. Ja jos käytät reppua, nämä offset-olkasaumat ovat pelastus, sillä ne estävät ärsyttävän hankautumisen pitkillä vaelluksilla.

Ensimmäinen askel kerrospukeutumisjärjestelmässä

Pohjakerros on vain kerrospukeutumisjärjestelmän perusta. Sen ensisijainen tarkoitus on kosteudenhallinta, mutta se on myös tärkeä ensimmäinen askel lämpimänä pysymisessä. Lue Kerrospukeutumisoppaasta saadaksesi lisää vinkkejä kerrostamiseen kylmempää säätä varten.

×