Etsi kategoria, tuote, aktiviteetti...

Pysy lämpimänä eristävien
vaatteiden avulla

Riippumatta siitä, mikä aktiviteettisi on -  lämpimänä pysyminen on aivan yhtä tärkeää kuin mukavuus tai hauskanpito! Lämpimänä pysyminen on itse asiassa turvallisuuskysymys. Jatka lukemista, niin saat arvokasta tietoa lämmöneristyksestä kylmällä säällä!

Untuva vai synteettinen materiaali

Erilaiset aktiviteetit ja säät vaativat erityyppisen lämmöneristyksen. Sekä untuvatäytteellä että synteettisellä täytteellä on omat hyvät ja huonot puolensa, joista kannattaa ottaa selvää, kun miettii vaatetusta seuraavaa seikkailua varten.

Untuvaeriste

Untuva ei ole sama asia kuin höyhenet. Se on luonnonmateriaali, joka toimii eristävänä kerroksena linnun höyhenten ja ihon välissä ja jolla on erinomaiset lämmitys- ja tuuletusominaisuudet. Valmistusvaiheessa untuvasta muodostetaan ryppäitä, jotka sekä vangitsevat lämpimän ilman että päästävät ilman kulkemaan lävitseen, jotta sinulle ei tule liian kuuma. Untuvavaatteet ovat myös "höyhenenkevyitä", ja ne tarjoavat joustavuutta, mukavuutta ja kevyen olon koko päiväksi. Untuvavaatteet sopivat optimaalisesti kuiviin olosuhteisiin. Untuvavaatteiden huono puoli on se, että niiden kuivuminen kestää kauemmin eivätkä ne hylji kosteutta niin tehokkaasti. Untuvavaatteiden lämmityskykyä kuvataan usein niiden fill power -arvon avulla.

Tutustu untuvavaatteisiimme ›

Synteettinen eriste

Synteettinen eriste on tehty synteettisistä kuiduista, joista muodostetaan samankaltaisia ryppäitä kuin untuvavaatteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että synteettinen eriste toimii samalla tavalla kuin untuva ja estää lämpöä karkaamasta liian kauas kehostasi. Synteettisistä materiaaleista valmistetut vaatteet ovat joskus hieman painavampia kuin untuvavaatteet, mutta ne kestävät paljon paremmin kosteutta ja myös kuivuvat nopeammin. 50-100 g/m² on useimmiten riittävä eristys välikerrosvaatteille, kun taas 100-200 g/m² pitää sinut lämpimänä myös todella kylminä päivinä.

 

Tutustu synteettisiin vaatteisiin ›

Pikakatsaus

Untuvatakit
Luonnonmateriaali, joka pitää olosi lämpimänä, kevyenä ja tuuletettuna.
Edut
+ Säilyttää lämmön
+ Kevyt
+ Eristää erittäin hyvin
Haittapuolet
- Hylkii kosteutta huonosti
Synteettiset takit
Intensiivisempiä aktiviteetteja varten tehty materiaali, joka pitää sinut lämpimänä ja kuivuu nopeammin.
Edut
+ Kestää kosteutta paremmin
+ Kuivuu nopeammin
+ Tehokas korkean intensiteetin aktiviteeteissa
Haittapuolet  
- Painaa enemmän kuin untuva

flex-down-jacket-women-taking-a-walk-austria.jpg

Mikä on fill power?

Fill power -arvo kuvaa untuvavaatteissa sitä, miten tehokkaasti vaate pitää lämpöä painoonsa nähden. Toisin sanoen kyse on laadusta. Korkeampi fill power -arvo tarkoittaa sitä, että takki tuntuu ilmavammalta ja lämpimämmältä, kun untuvaryppäät ovat täysin laajentuneet vaatteen sisällä. Yleinen vinkki on etsiä takki, jonka fill power -arvo on vähintään 550. Silloin takki on sekä lämpimämpi että mukavampi.

Mikä on fill weight eli täytteen paino?

Untuvavaatteiden fill weight eli täytteen paino kuvaa sitä, miten paljon untuvaa tuote sisältää. Aivan kuten fill power -arvolla, myös täytteen painolla on tärkeä rooli untuvatuotteen lämmittävyydessä ja mukavuudessa. Täytteen paino antaa viitteen siitä, miten pehmeä tai kiinteä tuote on, kuten myös siitä, miten helposti pakkautuva se on. Kevyt untuvatakki on helpommin pakkautuva, kun taas painavampi untuvatakki on lämpimämpi.

Fillpower-chart.png

Untuvaeristys-kaavio

Jotta saisit paremman käsityksen untuvavaatteisiin liittyvistä termeistä ja niiden vaikutuksesta lämmöneristykseen, voit tutustua tähän kaavioon, jonka yhdellä akselilla on lämpöluokitus ja toisella fill power -arvo. Kaavio tarjoaa visuaalisemman kuvan siitä, millaiseen säähän eri vaatteet sopivat parhaiten. Mitä korkeampi fill power -arvo on, sitä lämpimämmältä takki tuntuu.

Eristävien vaatteiden top 5

Lämpimin synteettinen temeratur-varmast.svg

Mongoose Mallisto

Mongoose Jacket on täydellinen takki kylmemmillä päivillä. Se on lämmin, erittäin pehmeä ja siinä on synteettinen Hyperloft™ täyte. PFC-vapaa DWR käsittely tekee siitä vettähylkivän ja takki on varusteltu myös usealla vetoketjullisella taskulla.

Mongoose Skirt on täydellinen eristys kylmien päivien kerrospukeutumisessa. Voit käyttää sitä lämmittävänä päällyskerroksena ulkoiluhousujesi päällä. Kaksi vetoketjullista taskua ja sivulla vetoketju ja nappi.

Mongoose Shorts ovat täydellinen eristys kerrospukeutumisessa. Käytä niitä lämmittävänä päällikerroksena ulkoiluhousujesi päällä tai eristävänä välikerroksena kuorihousujen alla. Kaksi vetoketjullista taskua ja sepalus vetoketjulla ja napilla.

Tutustu Mongoose Mallisto ›

Lämpimin untuva temeratur-varmast.svg

Igloo Jacket
Fill power -arvo: 800
Täytteen paino: 292,2g koossa Medium (miesten)

IGLOO™ Jacket on RevolutionRacen valikoiman lämpimin takki ja siinä on napakasti istuva untuvaeristys, joka pitää olosi miellyttävänä ja mukavana ollessasi seikkailemassa urbaanissa ympäristössä tai laskettelemassa rinnettä alas. Suuri irrotettava huppu sopii käytettäväksi kypärän kanssa ja lukuisat taskut sisältävät rinnekorttitaskun, sisätaskun, kaksi fleecevuorillista käsienlämmittelytaskua ja kaksi rintataskua. Upotetut resorit pitävät kylmän ilman ulkopuolella ja untuvaeristys pitää olosi lämpimänä myös kaikkein kylmimpinä päivinä.

Tutustu Igloo Jacket ›

Lämpimämpi untuva temeratur-varmare.svg

Flex Down Jacket
Fill power -arvo: 650
Täytteen paino: 100g koossa Medium (miesten)

Flex Down jacket on valmistettu 4-suuntaisesta joustavasta stretch-materiaalista joka tekee siitä erittäin mukavan ja mukautuvan eri seikkailuihin. Täyte on RDS-sertifioitua untuvaa ja takki on DWR-käsitelty ja näin ollen vettähylkivä. Varusteltu kolmella vetoketjullisella ulkotaskulla ja kahdella suurella sisätaskulla.

Tutustu Flex Down Jacket ›

Lämmin untuva temeratur-varm.svg

Helium Down Jacket
Fill power -arvo: 600
Täytteen paino: 96g koossa Medium (miesten)

Helium Down Jacket on kevyt takki RDS-sertifioidulla untuvatäytteellä. Tämä on monipuolinen takki, helposti pakattava ja lämmittää erinomaisesti suhteessa painoonsa. Sopii monenlaiseen aktiviteettiin.

Tutustu Helium Down Jacket ›

Lämmin synteettinen temeratur-varm.svg

Helium Puffy Jacket

Helium Puffy Jacket on erittäin kevyt ja helposti pakattava; täydellinen päällystakiksi tai lämmittäväksi välikerrokseksi kylminä talvipäivinä. Uloimmassa pinnassa on PFC-vapaa DWR käsittely. Et löydä mukavampaa ja monipuolisempaa takkia.

Tutustu Helium Puffy Jacket ›

Osta miesten talvitakkeja ›  Osta naisten talvitakkeja ›

Parhaiten myyvät eristävät vaatteet

Tavallisia kysymyksiä

icon-arrow-angle-right.svg  Mitä on synteettinen untuva?

Untuva itsessään on luonnonmateriaali, joka toimii eristävänä kerroksena linnun höyhenten ja ihon välissä. Synteettisiä materiaaleja käytetään tuottamaan untuvavaatteiden kaltainen tuntu. Voidaan sanoa, että synteettinen untuva on teollisesti tuotettu materiaali, jonka tarkoituksena on tarjota käyttäjälle untuvankaltainen lämpö ja mukavuus sekä pari lisäetua. Yksi eduista on se, että se kestää paremmin kosteutta.

 

icon-arrow-angle-right.svg  Miten synteettinen eriste tehdään?

Synteettinen eriste tehdään useimmiten erikokoisista yhteenpunotuista polyesterikuiduista, jotka muistuttavat untuvavaatteiden ryppäitä. Nämä ryppäät säilövät vartalostasi lähtevän lämmön ilmataskuihin ja pitävät näin olosi mukavana ja lämpimänä.

 

icon-arrow-angle-right.svg  Pitääkö vaatteen synteettinen eriste lämpöä myös märkänä?

Yksi synteettisen eristeen eduista on se, että se pitää hyvin lämpöä silloinkin, kun materiaali kastuu. Synteettiset materiaalit myös kuivuvat nopeammin kuin untuvavaatteet. Polyesteri, joka on yksi synteettisessä eristeessä yleisesti käytetyistä materiaaleista, on vettä hylkivää. Se kestää jonkin verran sadetta, mutta muista kuitenkin, ettei se ole täysin vedenpitävää. Lisätietoa vedenpitävistä ja vettä hylkivistä vaatteistamme löydät Vedenpitävyysoppaastamme ›.

×