Maksuton lähetys ja 30 päivän ilmainen palautus
Ruotsalaista suunnittelua & laatua
4,6 tähteä 5:stä yli 460 000 arvostelua
Etsi kategoria, tuote, aktiviteetti...
Cart icon
Naiset
Miehet
Asusteet
Kampanjat
Oppaat
image

Pukeudu oikein kevätkävelylle

Me kaikki tiedämme, että liikkuminen on hyödyllistä meidän terveydellemme, mutta tiesitkö, että liikkuminen luonnossa antaa vieläkin paremmat terveysvaikutukset? Monet tutkimukset osoittavat, että luonnossa vietetty aika auttaa vähentämään ja ehkäisemään stressiä, masennusta, tulehduksia ja uupumusta. Aktiviteetin ei tarvitse olla kovatempoista, jotta siitä saa hyötyä, vaan jo 30 minuutin kävely luonnossa vaikuttaa positiiviesti psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen.  

Moni haluaa lähteä ulos luontoon nauttimaan raittiista ilmasta, kun kevät ja valo palaavat tänne pohjoiseen pitkän talven jälkeen. Kevätsää on kuitenkin arvaamaton ja myös aurinkoiset päivät voivat olla vielä hyvin kylmiä.  Siksi onkin tärkeää pukeutua oikein. Me kysyimme Instagram-vaikuttaja Rosanna Kuljulta hänen parhaita vinkkejä ihaniin kevätkävelyihin. 

Rosannan parhaat vaatteet kevätkävelylle

Rosanna on somevaikuttaja, podcast-juontaja, yrittäjä ja radiopersoona. Rosanna priorisoi treenausta ja ulkoilua, jotta hän voi selvitä arjen haasteista ja kävelyt ovatkin olleet osa hänen elämäänsä jo pitkään. Hän suosii erityisesti metsäkävelyjä, mutta arjen kiireessä hän nauttii myös kävelyistä Kaivopuistossa tai Lammassaaressa.

image

quote2.png  Asun ihan keskustassa ja siksi tuntuu todella tärkeältä säännöllisesti nauttia rentouttavista hetkistä luonnossa. Tunnen, että luonto oikeasti rauhoittaa mieltä ja antaa mahdollisuuden pohdiskelulle. Aika usein maailma näyttää paljon paremmalta kävelyn jälkeen.

quote2.png

Monitoiminnalliset vaatteet vaihtelevaan säähän

Keväällä sää voi olla arvaamaton. Aurinko jo lämmittää kivasti, mutta varjossa kylmyys voi tuntua vielä purevalta. Ja vaikka lämpömittari voi näyttää kylmiä lukemia, niin auringossa suojaisissa paikoissa voi tuntua hyvinkin lämpimältä. Siksi on tärkeää miettiä tarkkaan, miten pukeutua vaihtelevalla säällä. Pidä myös mielessäsi, että intensiivisen aktiviteetin aikana voit alkaa hikoilla. Rosanna varautuu kevätkävelyihin mielellään kerrospukeutumalla.

 

Hän myös korostaa monipuolisten vaatteiden tärkeyttä, jotka ovat vedenpitäviä ja samalla hengittävät hyvin ja mahdollistavat hyvän ilmanvaihdon.

”Jos hikoilet paljon, niin kiinnitä huomiota takin ja housujen ominaisuuksiin. Hengittävätkö ne? On tärkeää valita vaatteet oikeanlaisesta materiaalista ja hyvillä ominaisuuksilla, jotka sopivat eri sääolosuhteisiin” Rosanna suosittelee.

Rosannan vinkit: Oikeanlaiset kävelyvaatteet vaihtelevaan säähän

image
  • Aluskerrasto auttaa pysymään lämpimänä ja samalla siirtää kosteutta, kun hikoilet.
  • Mukavat kengät ja sukat ovat todella tärkeät.
  • Valitse veden- ja tuulenpitävä takki, joka hengittää hyvin ja jossa on hyvä ilmanvaihto. Rosannan suosikki on Cyclone Rescue Jacket-takki.
  • Kuorihousut suojaavat niin tuulelta kuin sateelta ja sopivat kaikenlaiseen säähän vuodenympäri. Rosanna tykkää erityisesti meidän Whisper Pants-housuista.
  • Ole tarkkana mitä materiaaleja käytät lähimpänä kehoa. Valitse materiaali, joka hengittää ja siirtää kosteutta ja samalla pitää sinut lämpimänä.

quote2.png  Tärkeintä on, että en palele, mutta en halua myöskään, että kävelyllä tulee kuuma ja hikoilen liikaa. Oikea vaatetus on tärkeä.

quote2.png

image

Rosannalle on tärkeää, että vaatteet ovat käytännölliset ja mukavat samalla kun ne näyttävät hyvältä. 

” Mulle tärkeintä on vaatteiden toiminnallisuus, mutta ulkoiluvaatteet voi myös näyttää hyviltä. Ei tarvitse valita käytännöllisyyden ja tyylikkyyden väliltä.”, hän päättää.

×